Home

Producten     Nieuws     Ondersteuning     Verkooppunten     Shop     Contact          Français
Nieuws     Evenementen     Nieuwsarchief


21.09.2008
Smart Edit 8 / Bogart SE 2 – Kenmerken (introductie)

Timeline
Voor de eerste keer kunnen Casablancagebruikers nu omschakelen van het gebruikelijke videowerk op basis van een storyboard naar een timeline modus. Er kan op gelijk welk moment van de ene modus naar de andere worden geschakeld.
De Timeline werkt in dit geval op een vergelijkbare manier als het storyboard. De bediening is dus bijzonder makkelijk aan te leren. Er zijn uitgebreide zoomfuncties in de timeline, en er zijn onafhankelijke sporen voor inserts, overgangen en langdurige effecten en titels. De timeline kan aangeroepen worden bij het monteren, bij de effecten en bij het navertonen. Hij is alleen beschikbaar in beeldschermmodi met hogere resolutie (VGA, DVI/HDMI-monitor vereist).

Werken met effecten (effectenstapel)
Het is nu mogelijk zelf effecten samen te stellen door verschillende effecten met elkaar te combineren.
Zo kunt u bijvoorbeeld een beeldcorrectie toepassen om een beeld helderder te maken en daar dan een lensflare aan toevoegen om het beeld interessanter te maken. Om het beeld dan nog gedetailleerder te laten lijken, kan het verscherpt worden. Uiteindelijk kan het beeld dan nog antiek gemaakt worden door het film-effect toe te voegen. Deze combinatie van effecten kan dan bewaard worden in een archief, bijvoorbeeld met de naam "Mijn eigen film-effect". Deze manier van werken zal niet alleen het montagewerk versnellen, maar de beeldkwaliteit verbetert ook omdat het beeldmateriaal maar een enkele keer moet gedecomprimeerd en gecomprimeerd moet worden. De functie "Scène" zou daarentegen het beeldmateriaal opnieuw moeten comprimeren voor elke afzonderlijke berekening van een effect .

Importeren van lettertypes
Het is nu mogelijk, alle gangbare True Type Fonts (lettertypes die naar believen groter en kleiner kunnen worden gemaakt) te importeren naar de Casablanca en op dezelfde manier te gebruiken als de eigen lettertypes van de Casablanca.
Lettertypes (.ttf-bestanden) kunnen bijvoorbeeld via een USB-sleutel of een CD/DVD geïmporteerd worden.

Weergave van twee scènes voor inserts (alleen voor Bogart SE)
Dankzij deze nieuwe modus voor het werken met inserts kunt de achtergrondscène en de insertscène tezelfdertijd in een afzonderlijk venster afspelen. Hierdoor wordt een betere controle van beide scènes mogelijk terwijl ze afspelen.

Werken met de timecodefunctie
Dankzij de timecodefunctie kan er een timecode berekend woden in de afgewerkte video. Op deze manier kan de klant bijvoorbeeld een cassette gegeven worden met het bericht dat hij de cutter informatie moet geven over dat wat er zich bevindt ter hoogte van de opgenomen timecode. 
Daarnaast kunnen de afmetingen en de positie van de ingelaste stukken vrij bepaald worden. Bovendien kan er ook omgeschakeld worden tussen de originele timecode (van de camera) en de interne timecode (telwerk) van de Casablanca.

Logo
In het menu "Klaarmaken" kan er een logo in de vorm van een PNG-bestand (met alfakanaal) dat is samengesteld op een PC of een Mac, met afmetingen en positie naar keuze worden verwerkt in de klaargemaakte video.

Sorteren
De gebruiker kan nu sequenties uitkiezen en verplaatsen naar andere posities in het archief met videosequenties of het storyboard. Via een meerkeuzemogelijkheid kunt u verschillende scènes tegelijk invoegen/kopiëren/verwijderen. Dit is een goede mogelijkheid om grote projecten op te ruimen.

Scènes markeren
Naast de bekende markering van scènes die reeds in het Storyboard zijn opgenomen (klein wit punt), zijn er nu in Smart Edit 8 en Bogart 2 ook markeringen voor het inkorten (begin en einde) van scènes, die door de Casablanca (bijvoorbeeld voor effecten) zijn gegenereerd. Zo hebt u snel een overzicht van de videosequenties waarmee reeds is gewerkt.

Klanksporen samenbrengen
Uitgekozen klankfragmenten kunnen nu samengesmoten worden tot een klankspoor. Dit gebeurt op een gelijkaardige manier als de scène-functie voor video.

Geluidseffecten (uitsluitend voor Bogart SE)
Nieuwe geluidseffecten en geluidsdsfuncties zoals het verwijderen van krassen en ruis, 10-band equalizer, klanktprofiel, mengen, …

Countdown-functie
De countdown-functie is sterk uitgebreid: het is nu mogelijk lettertypes, afmetingen, kleuren en stijl, achtergrondbeelden en achtergrondscènes uit te kiezen.

Tijdelijke opslag
De tijdelijke opslag is op vele plaatsen verbeterd en gebruikersvriendelijker gemaakt. De tijdelijke opslag blijft nu open tot alle werk is afgesloten. Er kunnen verschillende sequenties tegelijk worden aangeduid. Sequenties uit andere projecten kunnen worden gekopieerd en aangepast vanaf SD/HD-formaat. Bij een conversie van 4:3 naar HDV 16:9 kan er worden gekozen tussen Rand, Vervormen en Panorama.

Image pool
Uitbreiding van "eigen beelden" naar 60 beelden. Naast beelden kunnen er nu ook animaties opgenomen worden in de Image Pool.

Lijst van de laatst toegepaste effecten
Boven alle lijsten met effecten worden nu de laatst gebruikte effecten weergegeven. Op die manier hebt u snel weer toegang tot effecten opdat u ze opnieuw zou kunnen gebruiken in het project. Zoals bij de lettertypes in het programma "Word" vindt u deze effecten nu bovenaan in een lijst die door een streep worden afgeschreiden van de gewone lijst met effecten.

Bijkomende nieuwe functies

De instelbaren afmetingen voor de beelden van de gebruikersinterface voor tijdelijke opslag, timeline en storyboard maken een flexibelere inrichting van de gebruikersinterface mogelijk.

Geluidssignaal (optioneel) aan het einde van langduriger berekeningen

Weergave van de capaciteit van externe Firewire-harddisks

Presets voor de lengte van nieuwe scènes (1,3,10,30 seconden)

Archieven voor uw eigen instellingen van de kleuren van het beeldscherm met presets

Een optie "Storyboard berekenen" in het menu Bewerken berekent alle effecten en titels van het storyboard die nog niet berekend zijn, in een enkele stap.

Verbeteringen van de Powerkey-software

 

De release is voorzien voor oktober 2008

Opmerking: deze lijst is voorlopig. Voor de release kunnen er nog veranderingen worden aangebracht.

 

Laatst bijgewerkt op:
Zondag 21 september 2008
© 2008 MacroSystem Benelux
Imprint