Home

Producten     Nieuws     Ondersteuning     Verkooppunten     Shop     Contact          Français
Actuele producten     Productarchief
27 januari 2009
DVD-Arabesk 4.2 voor Bogart SE - Update

Compatibele AVCHD DVD- en Blu-ray-schijven in hoge definitie maken

Hogedefinitiecamcorders zijn ondertussen volwassen en betaalbaar geworden. Dat leidt ertoe dat de motivatie van heel wat filmers toeneemt om nu de stap naar hoge definitie te zetten.

Bewerken van "HD" beelden is reeds langere tijd mogelijk op de Casablanca. Onder Bogart SE (2) wordt er bij het monteren bovendien altijd met hogedefinitiemateriaal gewerkt. Het is lange tijd moeilijk geweest om een afgewerkte HD-film in volle resolutie aan anderen door te geven en bijvoorbeeld in de woonkamer van de volle pracht te genieten. De HD-films die met de Casablanca gemaakt worden konden uitsluitend op PCs of op de Sony Playstation 3 bekeken worden. Blu-ray-spelers (en de ondertussen uit de markt genomen HD-DVD-spelers) konden gewoonlijk uitsluitend commerciële "Hollywood"-films afspelen en weigerden zelfgebrande schijven af te spelen.

Daar is de afgelopen maanden verandering in gekomen. Het zogenaamde "AVCHD"-formaat heeft zich doorgezet en ondertussen kunnen de meeste Blu-ray-spelers dit formaat afspelen, vanop Blu-raymedia en vanop zelfgebrande DVDs. De vaktijdschriften hebben deze compatibiliteit grotendeels in hun tests van spelers opgenomen, en u kunt u hiervan dus reeds overtuigen voor u een speler aankoopt.

Om die reden heeft MacroSystem Digital Video AG enkele maanden geleden een AVCHD-licentie aangekocht en zijn we met de implementatie begonnen. Nu is de eerste AVCHD-compatibele versie van het programma voor het beschrijven van DVDs, "DVD-Arabesk," klaar.
Versie 4.2 van DVD-Arabesk kan nu ook werken met AVCHD/HDV in de oorspronkelijke resolutie en deze op Blu-rayschijven of DVDs branden.

Vanaf nu kan het doelformaat niet alleen het bij DVDs gebruikelijke MPEG2 maar ook AVCHD uitgekozen worden. Als medium moet dan een Blu-ray (Blu-ray-brander vereist), DVD of DVD DL uitgekozen worden. Gezien de beperkte opnamecapaciteit van CDs als opslagmedium worden deze niet aanbevolen. Wanneer u Blu-ray-schijven (BD-R) gebruikt, kunt u nu avondvullende HD-speelfilms op één enkele schijf zetten, terwijl die vroeger over verschillende gegevensdragers verdeeld moesten worden.

De gebrande schijf kan niet alleen in moderne Blu-ray-spelers maar ook op bijvoorbeeld de Sony Playstation 3 ® afgespeeld worden. Gewone DVD-spelers kunnen over het algemeen geen AVCHD-materiaal afspelen. Wanneer u verschillende HD-films op een schijf brandt, kunt u gebruik maken van de in uw weergavetoestel ingebouwde functie om films of titels uit te kiezen.

Bovendien beschikt u naast de hierboven vermelde mogelijkheden van de nieuwe versie van DVD-Arabesk, dankzij de systeemsoftware Bogart SE 2 met de daarin opgenomen Media Manager ook over heel wat bijkomende exportfuncties naar de meest verscheidene SD- en HD-formaten.

Dankzij de combinatie van DVD-Arabesk 4.2 met Bogart SE 2 beschikt u over een maximale flexibiliteit bij het maken en distribueren van hoogwaardige schijven, zowel in SD- als in HD-formaat.

Informatie over de bediening bij het maken van AVCHD-schijven vindt u in het handboek voor DVD-Arabesk 4.2 dat u kunt downloaden vanop onze Internetsite.

Bijkomende tip (als u over een oudere Blu-ray-speler beschikt):
Vraag of u een zogenaamde "Firmware Upgrade" of een nieuwere versie van de systeemsoftware kunt krijgen. Mogelijk wordt dit ook aangekondigd op Internet (site van de fabrikant) en kan hij daar direct gedownload worden. Met een nieuwere versie van de firmware kunnen ook veel oudere toestellen compatibel gemaakt worden met de AVCHD-standaard.

DVD-Arabesk 4.2 heeft voor het maken van hogeresolutie-AVCHD-Blu-rays/DVDs een werkgeheugen nodig van 1 GB RAM (standaard aanwezig in S2000 en S4000).

Meer informatie over DVD-Arabesk...

Laatst bijgewerkt op:
Donderdag 29 januari 2009
© 2008 MacroSystem Benelux
Imprint