Downloads     Technische ondersteuning

Nood-USB-sleutel voorbereiden om
een geblokkeerde DVD-lade te openen

Benodigdheden:
  • PC met Windows (minstens Windows XP)
  • Programma: USB Image Tool (freeware, te verkrijgen op http://www.alexpage.de)
  • USB-stick met minstens 128 MB.
    Belangrijk: als de USB-stick groter is dan 128 MB, dan wordt de beschikbare opslagcapaciteit door deze procedure beperkt tot 128 MB. Ingeval u de USB-stick later niet meer nodig hebt, kunt u deze beperking met speciale programma's weer ongedaan maken.
Procedure:
  • USB Image Tool (actuele versie 1.42) downloaden vanop http://www.alexpage.de (dit is een ZIP-bestand) en installeren volgens de online richtlijnen.
  • Het gegevensbestand "USB_Eject_Stick.zip" (ongeveer 55 MB) downloaden (dit is een ZIP-bestand) en het daarin opgenomen bestand "USB_Eject_Stick.img" uitpakken op uw PC.
  • De USB-stick in een vrije USB-aansluiting steken.
  • USB Image Tool starten.
  • De keuze linksboven veranderen van "Volume Mode" in "Device Mode".
  • De USB-stick uitkiezen aan de linkerkant van het programmavenster.
    !!! WAARSCHUWING !!! Overtuig u ervan dat u de correcte USB-stick hebt uitgekozen, want door de volgende handeling worden alle hierop opgeslagen gegevens verwijderd.
  • Druk op de knop Restore van het programma. Open dan het gegevensbestand "USB_Eject_Stick.img" en bevestig de gestelde vraag.
    !!! Belangrijk !!! U mag de USB-stick niet verwijderen gedurende de schrijf-operatie die nu begint.
  • Wanneer de schrijf-operatie voltooid is, is de USB-stick klaar om de DVD-lade te openen.
    Voor de nood-opening moet u de desbetreffende richtlijnen volgen.

Noodopening van de DVD-lade
DVC 1000, DVC2000, S2000, S4100

Benodigdheden:
  • VGA-monitor
  • Toetsenbord
  • Nood-USB-stick
Procedure:
  • De VGA-monitor verbinden met de DVI-aansluiting van het moederbord (onder het koellichaam, voor analoge monitoren met een sub-D-stekker is een adapter vereist).
  • Het toetsenbord aansluiten via een vrije USB-aansluiting.
  • De noodstick in een vrije USB-aansluiting steken.
  • Apparaat inschakelen.
  • Na de pieptoon op de toets F10 van het toetsenbord drukken om het bootkeuzemenu op te roepen.
  • Met de pijltjestoetsen naar boven (#)/naar beneden ($) de USB-stick uitkiezen in het menu.
  • Bevestig door op Return (8) te drukken.
  • De lade zal na ongeveer 20 seconden openschuiven.
  • De defecte schijf uitnemen en de lade sluiten door er zacht op te drukken.
  • Apparaat uitschakelen (het gedeelte dat op het lichtnet aangesloten is), toetsenbord, stick en VGA-aansluiting verwijderen.

Laatst bijgewerkt op:
Vrijdag 10 december 2010
© 2010 MacroSystem Benelux